در این مقاله می خواهیم شما را با اساتید بزرگ سه تارنواز ایران آشنا نماییم. پس چنانچه مشتاق به آشنایی با این استعدادهای برتر موسیقی سه تار هستید این مطلب را تا انتها دنبال نمایید.

1-میرزا عبدالله فراهانی

استاد-فراهانی

این استاد شیرازی در سال 1222 شمسی در شیراز دیده به جهان گشود. این استاد برجسته? موسیقی ایرانی و نوازنده? سرشناس تار و سه‌تار دومین فرزند آقا علی‌اکبر فراهانی (بعد از میرزا حسن) بود. او از چهره‌های تأثیرگذار در موسیقی ایرانی می باشد و ردیف موسیقی ایرانی را به نظم درآورد. میرزا عبدالله، فرزند آقاعلی‌اکبر خان فراهانی، نوازنده? تار دوران ناصرالدین‌شاه و پدر احمد عبادی نوازنده? بزرگ سه‌تار بود. از شاگردان او می‌توان مهدی‌قلی هدایت، فرصت شیرازی، ابوالحسن صبا، حسین هنگ‌آفرین، سید حسین خلیفه، مهدی‌خان صلحی، اسماعیل قهرمانی، سید مهدی دبیری، حاج آقا مجرد ایرانی و فرزندش احمد عبادی را نام برد. وی با تجدید نظر در دستگاه‌های دوازده‌گانه موسیقی ملی ایران و ادغام بعضی از آن‌ها با هم، هفت دستگاه کامل و مجزا پدیدآورد که این هفت دستگاه توسط سه تن از شاگردانش به نام‌های میرزا نصیر، فرصت شیرازی و مهدی‌قلی هدایت طی هفت سال نت‌نویسی شد. استاد میرزا عبدالله، در نواختن تار هم استاد بود، ولی شهرت وی بیشتر در نواختن سه‌تار است. او چهار فرزند به نامهای مولود، ملوک، جواد و احمد داشت که همه آن‌ها با موسیقی مأنوس بودند. وی در سال 1297 خورشیدی در سن 75 سالگی در تهران درگذشت.

2- استاد ارسلان درگاهی

ارسلان درگاهی در سال 1281 در تهران متولد شد. به دلیل علاقه به هنر، به مدرسه کمال الملک رفت. در سن پانزده سالگی یادگیری تار و سه تار را با درویش خان آغاز نمود و موفق به دریافت نشان تبرزین طلایی از وی شد. بعدها صفحاتی را با آواز قمرالملوک وزیری و تاج اصفهانی ضبط کرد و شهرت بسیار یافت. وی به دلیل اینکه نمی‌خواست ذوق هنری اش لطمه‌ای به شغل اداری اش بزند، از نام مستعار ” امیر ارسلان ” استفاده کرد. وی هیچگاه بصورت حرفه‌ای به موسیقی نپرداخت و بعدها به دلیل علاقه‌ای که به سه تار داشت، تار را رها کرد.

برای آشنایی با سایر هنرمندان بر روی لینک زیر کلیک کنید:

معرفی اساتید بزرگ سه تار ایران بهمراه تصاویر



مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

آخرین ارسال ها

آخرین جستجو ها